Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik organizacji usług gastronomicznych

Planuje produkcję i ustala asortyment potraw, dokonuje oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych, potraw i napojów, pod kątem ich zgodności z przepisami kulinarnymi, nadzoruje przebieg procesów technologicznych zgodnie z normami, obowiązującymi recepturami i wymogami sanitarnymi, prowadzi dokumentację dotyczącą rozliczeń produkcji gastronomicznej i kalkulację, obsługuje maszyny i urządzenia gastronomiczne, organizuje i nadzoruje obsługę konsumentów, pracę magazynu oraz organizuje i nadzoruje proces produkcyjny, często prowadzi własną placówkę gastronomiczną.

Przedmioty zawodowe
język obcy zawodowy, ekonomika i organizacja gastronomii, rachunkowość i finanse w gastronomii, marketing w gastronomii, zasady żywienia, technologia gastronomiczna, obsługa konsumenta, technika pracy biurowej, podstawy psychologii, podstawy przedsiębiorczości

Nauka kierunku w wybranym województwie:

technik organizacji
usług gastronomicznych DOLNOŚLĄSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych KUJAWSKO-POMORSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych LUBELSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych LUBUSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych ŁÓDZKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych MAŁOPOLSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych MAZOWIECKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych OPOLSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych PODKARPACKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych PODLASKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych POMORSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych ŚLĄSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych ŚWIĘTOKRZYSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych WARMIŃSKO-MAZURSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych WIELKOPOLSKIE

technik organizacji
usług gastronomicznych ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie